• 1403/08/14 - 17:04
  • 189
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

سفر کرواسی| «گفت‌وگوی ادیان زمینه‌ساز صلح جهانی است»؛ سخنرانی مشاور رییس‌جمهوری اسلامی ایران

مشاور رئیس‌جمهوری ایران در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی در سومین دور گفت‌وگوی دینی مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با  اندیشمندان دینی کرواسی از اهمیت گفت وگوی ادیان در مسیر ایجاد صلح سخن گفت.

به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ماموستا عبدالسلام کریمی با بیان اینکه دین همچون هنر با وجدان بشر عجین است، افزود: دین همچون هنر قدرت‌زا قدرت آفرین است. در واقع جهان بشری با دین و هنر زیباتر می‌شود.

وی با بیان اینکه قدرت‌ها دو بعد صلح‌آفرین و جنگ‌ و خشونت آفرین دارند، گفت: همه ادیان قرائت‌های گوناگون و متفاوت دارند که شامل قرائت صلح طلب و قرائت خشونت‌زا می شود. قرائت صلح طلب ادیان، صلح، آرامش و ثبات جان بشری را در پی دارد.

کریمی با تاکید بر اینکه قرائت خشونت آفرین از ادیان، جنگ، واگرایی و طلاطم را در زندگی بشربه ارمغان می‌آورد، ابراز کرد: قرائت‌های ادیان محصول باورها و نگرش‌ها و رویکرد علما و روحانیون ادیان است و این باورها، نگرش‌ها و رویکردها از بشر فرهنگی و جهان زیست و فرهنگ سرزمینی منشاء می‌گیرد. به عنوان مثال فرهنگ ایران زمین، فرهنگ صلح،‌مدارا، همبستگی، انسجام، همزیستی پیروان ادیان توحیدی است.

مشاور رئیس‌جمهوری کشورمان با بیان اینکه ایران مهد ادیان توحیدی است، گفت: فرهنگ اسلام ایرانی که دینداری مبتنی بر اخلاق، گفت‌وگو و همزیستی مسالمت‌آمیز است در شرایط مختلف، رشد و توسعه پیدا می‌کند. فرهنگ ایران زمین آن‌گونه از قرائت ادیان را که با صلح، رواداری و محبت همراه است را جلوه می‌دهد. در واقع، فرهنگ ایران زمین به ایرانیان آموخت که بدون گفت‌وگو رهبران و پیروان ادیان، صلح میان پیروان ادیان برقرار نخواهد شد.

بنیاد گرایی و تعصب دشمن گفت‌وگوی ادیان

کریمی با بیان اینکه تعصب به دین خاص یا متعصب به ضدیت با ادیان (سکولاریسم یا لائیسم) هر دو مخالف گفت‌وگوی ادیان به شمار می‌آیند، برای گفت‌وگوی ادیان و مذاهب به چند مولفه نیاز داریم. یکی شناخت است که در آن، انسان دشمن چیزی‌است که نسبت به آن جهل دارد. موضوع دیگر، حل تنش‌های موجود باقی مانده از تاریخ است. به عنوان مثال تنش میان اسرائیل و فلسطینیان – اگر این تنش حل می‌شد هرگز داعش به وجود نمی‌آمد. ترور گرچه منفور و از جانب ادیان و علما مطرود است اما محصول تحقیر و تبعیض است.

مشاور رئیس‌جمهوری ایران در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی ادامه داد: تغییر باورها، ارائه قرائت‌های صلح‌آمیز، اخلاق محور و انسان‌گرا از ادیان، تکریم متقابل ادیان و دوری از اهانت و توهین به مقدسات دینی و مذهبی از جمله کارهایی است که می شود در برابر جریان منفور اجرا کرد.

کریمی با تأکید بر اینکه اصل و اساس تمام ادیان، فلاسفه و نخبگان جهان بر مبنای گفت وگو است، ابراز کرد: خداوند از راه گفت وگو با ابراهیم، نوح، عیسی و محمد (ص) تماس گرفته و فرموده به مردم از راه مدارا و محبت وارد شده و به آن‌ها چنین و چنان بگویید تا رستگار و خوشبخت شوند نه اینکه با خشونت رفتار کنید. همه بندگان خدایند و از راه گفتگو باید همه را جمع کرد و با استدلال به سوی خداوند هدایت کنیم، نه با جبر و شمشیر.

وی افزود: گفت‌وگو نوعی مشورت کردن با یکدیگر است. خداوند از طریق گفت وگو و الهام به ما مشورت می‌دهد.

گفت‌وگوی ادیان و مذاهب در ایران

کریمی با اشاره توجه ویژه قرآن کریم و پیامبر اسلام بر گفت وگوی ادیان، بیان کرد: نکته اصلی در گفت‌وگو، دعوت است. وجوب دعوت اهل کتاب و گفت وگوی با آنها بر پیامبر (ص) فهمیده می‌شود. 

مشاور رئیس‌جمهوری ایران در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی به اصل 14 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و وجود مبانی گفت‌وگو در این عرصه، گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران و مسلمانان موظفند نسبت به افراد غیر مسلمان با اخلاق حسنه و قسط و عدل اسلامی عمل نمایند و حقوق انسانی آنان را رعایت کنند.

وی درباره وضعیت امروز گفت‌وگوی ادیان در ایران کنونی، توضیح داد: جمهوری اسلامی ایران هم اکنون از طلایه‌ داران گفت‌وگوی ادیان در منطقه و جهان است. علاوه بر تمام دستگاه‌های اجرایی و مراکز مذهبی ما یک سازمان به نام سازمان ارتباطات داریم که متولی امر گفت‌وگو ادیان در کشور است.

کریمی افزود: علماء، روحانیون و رهبران ادیان توحیدی در ایران کنونی، سردمداران و متولیان اصلی گفت‌وگوی ادیان در کشور هستند. پیروان ادیان و ملت ایران نیز حامیان اصلی گفت‌وگوی ادیان در کشور هستند. هویت‌های قومی، دینی و مذهبی در ایران علی‌رغم تنوع و گوناگونی به دلایل مختلف از جمله وجود اسطوره‌های مشترک، تاریخ مشترک، فرهنگ عمومی مشترک و احساسات و ارزش‌های مشترک، به شکل یک ملت واحد در آمده‌اند که گنجایش همراهی و همدل با دیگران و پذیرش دیگری را در خود دارند.

سومین دور گفت‌وگوی دینی مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با  اندیشمندان دینی کرواسی با حضور حجت‌الاسلام محمدمهدی ایمانی‌پور رئیس شورای سیاستگذاری و هماهنگی گفت‌وگوی ادیان ایران و رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، 14 و 15 آبان‌ماه در شهر زاگرب پایتخت این کشور برگزار می‌شود.

موضوع اصلی این دور از گفت‌وگوها که میزبانی آن را شورای ادیان کرواسی با محوریت جمعیت اسلامی کرواسی عهده‌دار است، «تجارب در زمینه گفت‌وگوی ادیان» است.

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.